Quantcast
Channel: 7 EST - 2016 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale
Viewing all articles
Browse latest Browse all 326

Cine se mai angajează la Apollonia: inculpaţi DNA, şeful DSP, şefa Maternităţii “Elena Doamna”, o amantă şi fiul rectorului

$
0
0
Cine se mai angajează la Apollonia: inculpaţi DNA, şeful DSP, şefa Maternităţii “Elena Doamna”, o amantă şi fiul rectorului
Sezonul de iarnă 2015/2016 la recrutarea în universităţi aduce multe transferuri de doi lei. Ameninţată de mai multe ori cu desfiinţarea, Universitatea Apollonia face angajări pe bandă rulantă. De cele mai multe ori, principiul de angajare este extra-academic: „Eu te ajut pe tine, tu mă ajuţi pe mine”. Alt „principiu” este nepotismul, fiind angajat şi fiul rectorului Burlui.  

 

Lipsa acută de cadre didactice i-au determinat pe unii rectori de universităţi ieşene să închidă ochii în momentul în care i-au angajat, acceptând să predea persoane cercetate penal, care nu au doctorat sau care nu au mai predat niciodată. Una dintre universităţile unde sunt astfel de aranjamente este Apollonia, păstorită de doctorul Vasile Burlui.

 

Cu doctorat în Moldova

Una dintre cadrele didactice de la Universitatea „Apollonia“, care nu are doctorat şi predă în regim de colaborator asociat, este Cristina Dobre. Dobre este doctorand la Universitatea de Stat Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, din Chişinău. Aceasta vrea să devină asistent universitar la disciplinele „Management sanitar. Bioetică şi deontologie medicală; Nursing: Paliaţie; Nursing la domiciliu“. Fosta deputată este manager al Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Elena Doamna“ Iaşi din iunie 2015, când a câştigat, cu scandal, concursul pentru acel post. Ea are nevoie şi de activitate universitară pentru a se menţine pe acest post.

 

Şeful DSP, şef de lucrări

Un alt cadru didactic de la „Apollonia“ este Liviu Stafie, candidat pentru şef de lucrări la disciplinele “Sănătate publică. Asistenţă primară. Medicina muncii; Terapie ocupaţională. Expertiza. Medicina muncii”. Acesta este din 2015 director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, medic specialist în medicina muncii, cu doctorat luat în 2005, dar care nu a mai predat nicăieri până să ajungă în curtea lui Burlui.

Potrivit CV-ului lui Liviu Stafie, acesta are competenţe şi aptitudini artistice prin participarea ca “invitat în cadrul rubricilor de sănătate în studioul TVR Iaşi regional”. Salariul de încadrare de la Apollonia va fi de 1.561 de lei.

 

“Il padrino” Burlui are la dispoziţie experţi gen Cristina Dobre, Carmen Grierosu, Carmen Dorobăţ şi Liviu Stafie

Soţii Dorobăţ, refugiaţi penal de la UMF

Alte două nume de cadre didactice din curtea lui Vasile Burlui, care atrag atenţia, sunt soţii Dorobăţ, trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte de corupţie. Potrivit rechizitoriului, în lunile iunie-iulie 2014, Carmen Dorobăţ a pretins şi primit în mod direct, suma totală de 5.700 euro, de la 57 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi. Gheorghe Dorobăţ a pretins şi primit, prin intermediul soţiei, suma totală de 6.700 euro, de la 67 de studenţi ai aceleiaşi facultăţi.

La „Apollonia“, Carmen Dorobăţ candidează pentru funcţia de profesor universitar la disciplinele „Boli infecţioase; Nursing specific: Boli infecţioase; Patologia oro-dentară la pacienţii cu afecţiuni speciale“ şi va avea un salariu minim de încadrare de 3.000 de lei. Soţul acesteia vrea şi el aceeaşi funcţie, cu acelaşi salariu minim de încadrare de 3.000 de lei.

Ei au demisionat de la UMF pe fondul scandalului în care au fost implicaţi.

 

Agent de vânzări, cadru didactic

Un alt personaj dubios care predă la „Apollonia“ este Emanuel Stavarache. Acesta doreşte postul de asistent universitar pentru disciplinele „Medicina fizică în patologia sistemului stomatognat; Balneofizioterapie; Recuperare medicală: patologia neuromotorie şi neurochirurgicală; Recuperare medicală: patologie endocrino-metabolică; Recuperare medicală: patologie cardio-respiratorii şi geriatrică“, chiar dacă este doar doctorand la Universitatea „Al. I. Cuza“, la „Fizica plasmei, aplicaţii în medicină“. Emanuel Stavarache a fost agent de vânzări la Romtelecom şi operator interviuri GFK. El are până acum doar două lucrări publicate, însă alături de alţi autori.

 

Amanta lui Paul Botez

Un alt nume de cadru didactic care atrage atenţia este Carmen Grierosu, ce candidează pentru funcţia de conferenţiar universitar la obiectul „Nursing. Tehnici“. Ea este asistent-şef la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi. L-a avut conducător de doctorat pe Paul Botez, doctorul despre care se spune că i-ar fi fost amant şi cu care are un copil.

Dintre zecile de articole semnate de Grierosu, într-o singură situaţie aceasta este unic autor.

 

Băiatul lui tata

Un alt cadru didactic de la „Apollonia“ este Alexandru Burlui, nimeni altul decât fiul rectorului Vasile Burlui. Alexandru râvneşte postul de asistent universitar la disciplinele „Medicina dentară digitalizată; Protetică dentară: Clinica şi terapia edentaţiei parţiale intercalate reduse; Cariologie I; Protetica dentară: Clinica şi terapia LOC“ şi va avea un salariu de încadrare de 1.414 de lei. „Alexandru este fiul meu. Ce să fac acum? Să-l împuşc?! În Occident, într-adevăr, există o lege care obligă familia să se ducă la alte universităţi. La fel, promovarea în grad se face la alte universităţi. Dar acolo li se asigură casă, mobilă, tot ce ai nevoie şi li se dă cheia. La noi nu există asemenea condiţii. Este o exagerare!“, se apără Vasile Burlui.

 

 

Universitatea Apollonia a fost luată în vizor de autorităţi care au tot ameninţat-o cu desfiinţarea

Lipsă de profesori

În ceea ce le priveşte pe celelalte cadre didactice, rectorul „Apollonia“ susţine că le-a acceptat din lipsă de profesori. „O perioadă îndelungată, doctoratul nu a fost condiţie de admitere în învăţământul universitar. După apariţia legii, au fost unele cadre didactice care nu au apucat să-şi facă doctoratul. Învăţământul superior nu este atractiv pentru multe persoane şi, astfel, există o lipsă de cadre didactice. Dacă ne încăpăţânăm să păstrăm tot felul de cerinţe pentru cadrele universitare, vom ajunge să nu mai aibă cine să predea nu numai la noi, ci în toate universităţile din ţară!“, susţine Vasile Burlui.

 

Citeşte şi EXCLUSIV. Achiziţii între soacră, ginere şi naş la Servicii Publice: cum se fac averi sub protecţia Primăriei

 

Un fotbalist şi un jurist

Fostul fundaş de la Poli Iaşi, Cip Paraschiv candidează la UMF la funcţia de profesor universitar la disciplina Educaţie Fizică. Unul dintre articolele sale ISI a apărut în Metalurgia International, implicată acum câţiva ani într-un uriaş scandal, fiind acuzată de impostură.

Subsecretarul de stat Răzvan Horaţiu Radu, reprezentantul României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a devenit, recent, lector la Drept, la Cuza. El va preda “Convenţia europeană a drepturilor omului; Jurisprudenţa CEDO”.    


Viewing all articles
Browse latest Browse all 326

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48