Quantcast
Channel: 7 EST - 2016 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale
Viewing all articles
Browse latest Browse all 326

EXCLUSIV. Notara Maximovici prinsă în interceptări în Dosarul Ailenei: „Știu că sunt în culpă” (Stenograme)

$
0
0
EXCLUSIV. Notara Maximovici prinsă în interceptări în Dosarul Ailenei:  „Știu că sunt în culpă” (Stenograme)
Tactică de borfaş: Ailenei voia să-i organizeze flagrant tocmai celui pe care îl înșelase. Unul dintre cele mai spectaculoase dosare de fraude funciare conţine convorbiri telefonice şi SMS-uri. Schimburile de mesaje sunt catastrofale pentru inculpaţi, cea mai lovită fiind notăriţa Georgeta Maximovici, dar şi cei doi capi ai reţelei. Prejudiciul din dosar depăşeşte jumătate de milion de euro.

 

Georgeta Maximovici, una dintre cele mai cunoscute notăriţe din Iaşi, a fost trimisă în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţi, după ce a fost implicată într-o vânzare dubioasă de teren în comuna Dumeşti. Un lucru care se întâmplă foarte rar: în una dintre înregistrările depuse de procurori la dosar, Maximovici recunoaşte că se află „în culpă”.

 

Ţeapă de 125.000 de euro

În calitate de notar, Maximovici a semnat un act prin care inculpaţii Lucian Ailenei şi Mihai Petrişor, ambii speculanţi imobiliari, i-au vândut un teren lui Mircea Rotariu, fostul patron al restaurantului Doner Kebab din Tudor Vladimirescu. Procurorii au arătat că notarul a parafat o tranzacţie ilegală.

Ailenei şi Petrişor ar fi cumpărat un teren în suprafaţă de 1 hectar din Dumeşti, iar cu ajutorul unor complici i-a schimbat amplasamentul pentru a obţine un preţ mult mai mare. În capacană a căzut omul de afaceri Rotariu, care a plătit 125.000 de euro pentru respectiva suprafaţă. După parafarea actelor, a apărut un moştenitor care a reclamat tranzacţia şi a revendicat terenul. În aceste condiţii, Rotariu a cerut banii înapoi.

În posesia 7EST au intrat înregistrările telefonice şi SMS-uri care arată implicarea notarului în afacere, dar şi dorinţa lui Ailenei şi Petrişor de a-l intimida pe Rotariu, după ce acesta şi-a dat seama că a fost înşelat.

 

Notara Maximovici a lucrat „mână-n mână” cu Ailenei

Primăria Dumeşti a depus plângerea

Acţiunea penală a început pe 20 octombrie 2014, la sesizarea Primăriei Dumeşti şi la două luni după ce 7EST publicase un articol dedicat ingineriei funciare din localitate.

Pe scurt, în 2008, moştenitorul terenului, Dumitru Marcu, a fost contactat de Lucian Ailenei, interesat să cumpere. Procurorii au arătat lipsa de scrupule a lui Ailenei, care dorea să facă un profit maxim din această tranzacţie. Aşa că, beneficiind de complicitatea notarului Maximovici, dar şi a lui Mihai Petrişor, terenul a fost cumpărat cu 40.000 de lei. „Trebuie precizat faptul că fără aportul substanţial şi efectiv al notarului public Maximovici Georgeta-Doina, cei doi inculpaţi nu ar fi putut obţine documentele care să le ateste drepturile de proprietate. Implicarea inculpatei Maximovici Georgeta-Doina în activităţile infracţionale rezultă neîndoielnic din interceptările telefonice efectuate în cauză. După obţinerea procurii speciale de către numitul Marcu Dumitru, fără ştirea acestuia, inculpatul Ailenei Lucian s-a ocupat de intabularea terenului, mutându-l, în mod fraudulos, cu ajutorul funcţionarilor OCPI, inculpatele Cotae Elena-Cristina, Albu Aurora-Iuliana şi Afteni Simona-Alina, pe un alt amplasament, favorabil în ceea ce priveşte valoarea comercială a terenului”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Apoi, cu complicitatea unor funcţionari din Primăria Dumeşti, terenul a fost mutat în apropierea Drumului European E583. Unul dintre inculpaţii din dosar, Simona Afteni, a recunoscut în faţa anchetatorilor fapta comisă.

 

Cum au fost prinşi

La un moment dat, Mircea Rotariu şi-a dat seama că e ceva putred cu afacerea, mai ales în momentul în care a cerut un certificat de atestare fiscală a vânzătorilor. „La dosarul notarial nu a existat un astfel de certificat, vânzătorii nefiind înscrişi ca proprietari ai terenului în evidenţele fiscale ale Primăriei Dumeşti (în lipsa unui astfel de document, contractul era lovit de nulitate absolută)”, spun anchetatorii.

Drept urmare, conform interceptărilor telefonice, Ailenei şi Petrişor au intrat „în fibrilaţii”, fapt atestat de o convorbire pe care au avut-o pe 15 ianuarie 2010, la ora 11.11.

Ailenei Lucian (A.L.): Vezi cât de paşnic şi cât e de paşnic Rotariu şi cât e de violent, ce caută el să facă?

Mihai Petrişor (M.P.): Asta, aşa-i. Trebuie taxat, trebuie intimidat cu ceva. (...) Noi trebuie să mergem să-l f... în proces pe ăsta... Să-i f... un proces de să-i sară becurile din casă. (...) Dar cum dracu de a speculat asta, f... în gură?

 

Intră în scenă Maximovici

Când a fost presată de tot felul de întrebări legate de parafarea actelor, notarul Maximovici a fost cuprinsă de panică. Din interceptări reiese că, la un moment dat, s-a certat cu Ailenei şi Petrişor. Într-un final, a fost convinsă de aceştia să le ia partea.

 

Maximovici Georgeta (M.G.): Alo!

Ailenei Lucian (A.L): Lucian sunt!

M.G.: La tine mă gândeam în momentul ăsta...

A.L.: Serios?

M.G.: Pe cuvânt! Vezi telepatia?

A.L.: Aia este... Forţa gândirii.

M.G.: Cum a fost... Tu râzi. Pentru că... am o mie de motive ca să ţi le pot spune. (...) tu, dar mai trebuie şi câte un duş din ăsta, ca să te trezeşti. Eu sunt convinsă că de-acum ai să fii foarte corect. M-a terorizat (Rotariu-n.r). Şi îţi dai seama că eu dădeam din colţ în colţ, că ştiam că eu sunt în culpă.

 

Păgubitul, ameninţat cu DIICOT

În acel moment, toată lumea era liniştită. Notarul l-a felicitat pe Ailenei că a făcut rost de mai multe acte false, pentru ca tranzacţia să pară în ordine, iar Rotariu să nu aibă nicio şansă în instanţă.

Ailenei şi Petrişor voiau să organizeze şi un flagrant. „Pentru a o determina pe persoana vătămată Rotariu Nicolaie Mircea să renunţe la orice demers legal pe care acesta urma să-l întreprindă, Ailenei Lucian şi Mihai Petrişor s-au înţeles să formuleze o plângere penală. Astfel, din sms-urile primite de inculpatul Mihai Petrişor de la inculpatul Ailenei Lucian, cel din urmă, pe 26 iulie 2010, îi precizează: «Având în vedere că Rotariu încearcă să pună presiune... eu spun să mergem la poliţie să-i facem plângere penală pentru şantaj şi ameninţare sau la DIICOT. Iar dacă vrea bani, hai la DIICOT să îi dăm. Îl liniştim veşnic»”, se arată în rechizitoriu.

 

 

Procesul se va relua la anul, la Curtea de Apel

Termen în dosar pe 4 ianuarie

În final, procurorii au ajuns la concluzia că cei doi inculpaţi au demonstrat o periculozitate socială deosebită, pentru că au încercat să se folosească de instituţiile statului pentru a-şi păstra banii din tranzacţia realizată ilegal.

 

Citește și Bugetul pentru cultură a îngropat Iașul. Clujul și Timișoara cheltuie de 3,5 ori mai mult

 

Ei au pus sechestru pe averea tuturor celor implicaţi în dosar. S-a constatat un prejudiciu de 510.000 euro: 150.000 euro prejudiciu cauzat Primăriei Dumeşti şi 360.000 euro prejudiciu cauzat lui Mircea Rotariu, parte civilă în proces.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 326

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48